13 - 09 - 2011

Unieke-Wens-Letter opening 23 september 2011


Educatief Kustproject voor nieuw kindcentrum'De Sprong' Rosmalen

Kindcentrum De Sprong, voor kinderen van 0 tot 13 jaar heeft een nieuw gebouw.

De opening is op 23 september 2011. Alle kinderen en personeelleden hebben mee gedaan aan dit samenwerkingsproject waar enkele maanden aan gewerkt is.

Iedereen heeft de eerste letter van zijn/haar naam in klei gemaakt. Daarbij is een wens ontwikkeld die op de letter is gezet; soms met woorden, soms met beeld. De wens is bedoeld als een persoonlijke boodschap voor alle bewoners van het kindcentrum. Om tot een wens te komen hebben alle leerkrachten een workshop gevolgd van een filosoof. Alle 130 letters samen vormen een uniek kunstwerk dat hangt bij de ingang van het nieuwe gebouw aan het Laaghemaal 46 in Rosmalen.

 

Reacties

van leerlingen en leerkrachten:

'Hebben we echt zoveel talent'

'Wat een creativiteit'

'Van klein tot groot zo mooi en de kleuren zo afgestemd'

'Woh…………..mogen we dat hier doen'

van ouders/gasten:

'Tjee dat is echt geweldig wat een idee'

'Wat vindingrijk om het een en ander zo op elkaar af te stemmen'

'Geweldig één woord is genoeg'

van Directeur Annette de Wit:

Cecil, is iemand die kijkt, ziet en weet wat ze wel of niet moet doen. De samenwerking met Cecil is zeer inspirerend, sluit volledig aan op mijn ontwikkelingsgerichte manier van kijken naar kinderen/mensen en denken over kinderen/mensen.  Er is geen één letter hetzelfde, iedere letter is een letter op zich, uniek dus net als de ontwikkeling van kinderen. In de samenwerking met Cecil nodigt zij je uit tot creatief denken, een andere manier van kijken naar zaken…………….ik hoop nog vaker met haar samen te werken. Het inspireert niet alleen maar het is dynamisch.